Bärruta i långpanna
Ing.
200 gram smör eller margarin
4 dl strösocker
4 st ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 liter bär ca. 250 gram
GÖR SÅ HÄR
1. Klä en långpanna med bakplåtspapper (ca. 30x40 cm)
2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite.
3. Rör ner socker, ägg, mjöl, vaniljsocker i smöret och rör om till en slät smet.
4. Bred ut smeten i långpannan.
5. Fördela bären på smeten. Man kan använda vilka bär man vill ha , men jag använde blåbär efter som jag tycker det är godast.
6. Grädda mitt i ugn 175 grader i ca. 25-30 minuter, tills kakan fått lite färg, pröva med sticka om den är klar.
7. Dra kakan med bakplåtspappret över till en vanlig plåt och lägg långpannan över kakan. Låt den kallna så här.
8. Skär i bitar.
200 gram smör eller margarin
4 dl strösocker
4 st ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 liter bär ca. 250 gram
GÖR SÅ HÄR
1. Klä en långpanna med bakplåtspapper (ca. 30x40 cm)
2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite.
3. Rör ner socker, ägg, mjöl, vaniljsocker i smöret och rör om till en slät smet.
4. Bred ut smeten i långpannan.
5. Fördela bären på smeten. Man kan använda vilka bär man vill ha , men jag använde blåbär efter som jag tycker det är godast.
6. Grädda mitt i ugn 175 grader i ca. 25-30 minuter, tills kakan fått lite färg, pröva med sticka om den är klar.
7. Dra kakan med bakplåtspappret över till en vanlig plåt och lägg långpannan över kakan. Låt den kallna så här.
8. Skär i bitar.
