Emma heter jag! Bor i Karlskrona är en go och glad tjej som har upptäckt en ny hobby som är att fotografera och redigera bilder. Kommer att dyka upp allt möjligt på min blogg.
Detta recept är gjort för 2 längder portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C.
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker.
Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°C. Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30x40 cm.
Bre ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik samman degen två gånger till en längd.
Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.